Saturday 13 April 2013

Arada Bir..


Bazı şarkılar var insan olsa sarılıp ağlayacağım, söyleyemediklerimi söylediği, solist bağırdıkça sanki benimde avaz avaz bağırdığım.. Bestecisinin söz yazarının cennet’te yerinin hazır olduğu..

Bildiğimiz müzikli sözler veya şiirler.. Bildiğimiz şarkılar işte..

Boşuna demiyorlar bir insanı tanımak için veya ne hissettiğini anlamak için dinlediği şarkılara bakmak yeterlidir diye.. Bir insanın dinlediği özellikle yalnızken dinlediği şarkıları keşfetmek o kişinin günlüğünü okumaya eşdeğerdir diye... Özellikle gece dinledikleri, yalnızken..

Ne gereği varsa sadece geceleri bu kadar derin düşünür insan zaten, en önemli detaylar geceleri aklına gelir, en önemli anıları en unutmak istediği anıları gelir aklına.. Bunlar gelince de aklına, açar o an hissettiklerini en iyi yansıtan şarkıları.. dinlemeye başlar, her şarkı unutulan anılar güzel veya hatırlanmak istenmeyenler başlar sırayla tak tak tak aklına gelmeye.. çorap söküğü gibi bir başladımı durmak bilmez..

Müzik ve koku zaman’ın düşmanıdır ne de olsa..Bir koku ve bir melodi silinmiş bütün anıları geri getirir.. İnsan ne kadar unutmaya çalışırsa çalışsın yine unutamaz, bir yerden patlak verir mutlaka..

İsteyerek unutmasa bile tek bir melodi ile eski güzel bir anı canlanır gözünde, bununla birlikte de bir tebessüm oturur yüzüne..  

Ama insan acı çekmeyide sever bir diğer taraftan.. yoksa bize acı veren şarkıları tekrar tekrar dinleyecek kadar gerizekalı olmazdık. Olsun ama, bu şarkılar bizim eksik taraflarımızı kapatıyor, sanki görünmez bir el gibi yardım ediyor bize, hissettiklerimizi dile getiriyorlar, seviyorlar bizi, bizde onları.. Ne zaman yalnız olsak o görünmez el bizim elimizi tutuyor yalnız hissetmememizi sağlıyor. Üzgün olduğumuzda bizde üzgünüz diyorlar, sevinçliyken bizimle dans ediyorlar, göbek atıyorlar.

İyiki var o görünmez eller, iyiki var bu ruhumuz besleyen şarkılar..

Bana bu yazı’yı yazdıran ve olmadık yerde beni bunalıma sokan şarkı’da buyrun aşşağıda duruyor..

Bu saat’te dinleyince elbet sizde anlarsınız bu yazdıklarımın anlamını, belki dinlerken tekrar okursanız o zaman daha iyi anlarsınız.. 

2 comments:

  1. argodan bu şarkıyı istediğin yayını hatırladım umarım çok acı çekmiyosundur dicem ama sanırım benden çokta bi farkın yok acı çek ama çokta belli etme ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aci cekmiyorum oyle yansidiysa yanlis yansitmisim demek ki :) genel olarak arada bir insanin aklina gelen seyleri yazdim :)) blog'dada yazdigim hersey kendi hislerim degil bazilari genel olarak insanlarda gozlemledigim tepkileri ve dusunceleri yansitiyorum :) yorum icin tesekkurler :)

      Delete